8. elo, 2017

Peltikatto uusiksi - vai riittäisikö huoltomaalaus?

Valtakunnalliseksi kattoalan yritys tarkasti kattomme muutama vuosi sitten: peltikatto on ruosteessa ja on tarpeen purkaa ja asentaa uudet pellit. Valtakunnallisen isännöintitoimiston isännöitsijä vahvisti: kyllä vanhat pellit ovat niin ohuet, että maalaus ei enää onnistu.

Päällisin puolin katsottaessa katto olikin ruma, ruosteinen ja likainen. Tiedettiin kuitenkin vanhojen peltien olevan paksumpia kuin nykyiset uudet. Vuotoja ei oltu havaittu ja ruoste näytti tarkemmalla katsannolla olevan vain pinnassa. Näytti että katon voisi kuitenkin puhdistaa ja maalata, samaa mieltä oli jokunen riippumaton katsoja.  

Tarjouspyyntö tuotti puolenkymmentä tarjousta. Hintahaitari oli melkoinen, kallein hinta kolminkertainen halvimpaan verrattuna. Halvimmalla homman lupasi tehdä reippaiden suomalaismiesten tuoreehko yritys, jota aiemmat asiakkaat kehuivat ystävällisestä ja laadukkaasta palvelusta.

Sääliksi käy tämän kevään ja kesän kattomaalareita. Säät eivät ole suosineet alaa. Jokunen poutapäivä kuitenkin, ja heinäkuussa kattomme sai pesun jälkeen uudet värikerrokset: alle pohjamaalia ja pintaa päälle. Siistiä on jälki, Pintexin maalauspalveluja voi suositella. Hyvässä lykyssä kymmenen vuoden päästä huoltomaalauksessa riittää yksi pintamaalikerros lisää.

Heikki Laitinen