24. maalis, 2019

Lauluiltoja Peltolammilla

Luin Morosta, että Asunto Oy Peltotornissa on järjestetty kuukausittaisin lauluiltoja jo vuodesta 2015. Nyt viritellään lisäksi elokuvailtoja. Jutun mukaan yhteisöllisyys ylettyy myös naapuriapuun ja yksin asuvien vanhusten auttamiseen. Kuulostaa ihan siltä, mistä meidänkin talon tapaamisissa on monasti puhuttu, ja peli-iltojen muodossa vähän joi päästy alkuunkin. 

Tavallisen osakeyhtiön tarkoitus on lain mukaan tuottaa osakkaille voittoa, ellei yhtiöjärjestyksessä ole toisin määrätty. Asunto-osakeyhtiön tarkoituksena on sensijaan omistaa ja hallita tontille rakennettua asuinrakennusta, piste. Lieneekin melko yleistä, että taloyhtiöt pitäytyvät lain ja yhtiöjärjestyksen antamissa tehtävissä, talon hoidossa. Sitten on yhtiöitä, joissa lisäksi viritetään yhteisön toimintaa. Joissakin on sitä varten jopa erillinen asukastoimikunta.

Kannatan lämpimästi yhteistoiminnan lisäystä talossamme. Se saa mielellään kehittyä ilman byrokraattisia muotoja. Kaikkeen tarvitaan tietysti puuhaihmisiä, mutta kenenkään ei pitäisi joutua tekemään yksin ja liikaa. Meillä on pieni hallitus ja siltä ei ole riittänyt voimia kovin paljon talonhoidon ulkopuolisiin hommiin. Onneksi auttajia on ollut tarjolla, apu on varmasti tarpeen jatkossakin.  

Heikki Laitinen