2. maalis, 2022

Hengästyttävä remonttijakso

Talo on kokenut valtaisan muutoksen viime vuosituhannen tekniikasta nykypäivään, uskallan sanoa tulevien vuosikymmenien tekniikkaan. Lopetimme lämpimiksemme polttamisen. Uusiokäytämme oma lämpöämme ja tuotamme sähköä auringonvalosta. Asukkaat voivat siirtyä halutessaan sähköautoiluun ja ladata ne omassa tallissa.

Viime keväänä alkanut myllerrys on ottanut puuhamieten ja naisten voimille ja hermoille. Se on varmasti ottanut myös asukkaiden hermoille. Asunnoissa ja liiketiloissa on tehty remonttitöitä, ja se on häirinnyt normaalia eloa enemmän tai vähemmän. Enimmäkseen asiat ovat sujuneet hyvin, ja asukkaat ovat kiitelleet remontoijien ammattitaitoa ja käytöstä. Ongelmiltakaan ei ole vältytty. Pandemia on viivyttänyt joidenkin osien saantia, ja remonttimiehiä on sairastunut. 

Mutta nyt olemme vahvasti voiton puolella, ja remontti on valmistumassa alkuperäisessä aikataulussa. Vain aurinkovoimalan valmistuminen jää loppukevääseen. 

Kiitän jo tässä vaiheessa kaikkia osakkaita ja asukkaita rakentavasta yhteistyöstä remontista päätettäessä ja sitä toteutettaessa. Myös urakoitsijat ja heidän työmiehensä ja -naisensa ansaitsevat suuret kiitokset.

Heikki Laitinen